Registrer stats

onsdag 20. januar 2016

Prosessen før byggestart

Allerede 27. mars 2015 vart byggesøknaden levert. Då gjekk det berre nokre veker før me fekk tilbakemelding om at alt var OK, om me kunne gå i gang når me var klare - HURRA!

No var det duka for møter med alle. Det vil seie Montèr Knarvik (Villanger og sønner AS) som har overblikk over heile prosjektet, elekrikere, rørleggere og ikkje minst - banken..

Slik såg tomten ut før oppstart...



For å snakke litt om Montèr først, så vil eg igjen anbefale dei på det sterkeste! Eg er så glad for at me har nokon som har litt kontroll. Haha! Me forheldt oss til ein der inne, Rune, og han sanka annbud fra, og har sidan holdt ein dialog, med alle de øvrige involverte. Magisk. Dette gjer at me er heilt trygg på at det er flinke og pålitelige håndtverkere som gjer alt arbeide. Me er òg sikra at tidsfrister blir overholdt, og me sparer enormt mykje tid sidan me slepp å snakke med alle leverandører og lignende sjølv til ei kvar tid. I tillegg var det han som tok seg av alt av søknader, dipansasjoner o.l. i starten, slik at når søknaden blei levert, var me sikker på at alt var OK, og at det ville være enkelt og greit for kommunen å godkjenne den. Det anbefales virkelig altså!


 
I juli 2015 gjekk Isdalstø Anleggsservice AS igang med å gjere råtomten flat og fin. Dei var uslåelig på pris, og arbeidet vart utført etter avtale, så anbefaler dei i samme slengen, eg :)


Midt i september var tomten klar, og det var berre å vente på fortsettelsen! Så gøy og spennande. Ekstra kjekt er det at me bur i nabohuset, og dermed får med oss heile proessen. Det er utrulig gøy å følge med så tett på.



Her gjer me oss klare til grovstøp. Min fantastiske svoger gjorde arbeidet på dugnad, og jaggu har du sett - "minmannkan", så han var med også :)


Eirik overvåkar arbeidet, og syns det er stor stas både å følge med på kva dei gjer, og å leike med material som er til overs.

 

12. oktober var det ferdig støpt, og mens det satt seg, venta me på at materiale til sjølve huset skulle bli levert. Endelig gjekk ting raskt på fram!
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar