Registrer stats

torsdag 28. august 2014

Nanbrød

... er så himla godt, det! Det passar kjempegodt til supper og salater, spesielt til indiske retter som Kyllingsuppe, Kylling tandoori og så videre.  Det er kjapt og lage sjølv, og du kan krydre det etter eige ønske. I denne varianten har eg berre brukt stor maldonsalt som krydder, men det er knall med korriander, oregano, soltørka tomater, karri og så videre. Det er berre fantasien som set grenser :)


TRINN 1
  • 1 pakke tørrgjær
  • 4 ss lunken melk
  • 2 ss sukker




 TRINN 2
  • 450 g hvetemel
  • 1 ss bakepulver
  • 1/2 ts salt
  • 1 dl melk
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 egg, sammenvispet
  • 2 ss smeltet smør

 TIL PENSLING
  • Olje
  • Havsalt

 Bland gjær, lunken melk og sukker i en liten bolle og la blandingen stå lunt noen minutter, til det begynner å boble.


Ha det tørre i bakebollen, og tilsett gjærblandingen, melk, egg, smør og yoghurt. Kjør i ei kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter, til du har ein blank og smidig deig. La deigen heve på ein lun stad i ca. ein time. Omtrent 30 minutter før du skal steike brøda set du ein pizzastein (eller steikebrett) i stekeovnen og set termostaten på maks.


Del opp deigen i 8 like store emner som trilles til boller. Kjevle ut bollene til flate, avlange brød, ca. 3-5 mm tjukke. Pensle brødene med olje, strø havsalt over dei og legg dei på den varme pizzasteinen, og sett dei umiddelbart inn i ovnen. Du kan steike brøda på vanlig over- og undervarme (maksimal temperatur) eller på grillfunksjon. Eg steikte dei med grill, og svidde de første mine! Pass godt på, for det går fort!

Avkjøl brøda på rist. Oppbevar dei under eit klede eller aluminiumsfolie fram til dei skal serverast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar